Beste ,

Zo, de feestdagen zijn weer voorbij! In deze nieuwsbrief een terugblik op de speciale trainingen in december en januari. Ook voegen we weer een feit of fabel toe. Veel leesplezier!
 
 
In deze nieuwsbrief:

1.  Terugblik
2.  Trainingen carnavalsvakantie
3.  Feit of Fabel?

 
 
Santarun
Ook dit jaar deden we met Mitch Bootcamp weer mee aan de SantaRun. Een gezellig rondje rennen (meer lopen dan rennen), een drankje onderweg en samen eten. Het bleef nog tot in de late uurtjes gezellig.Trainingen met kids
1e Kerstdag staat traditiegetrouw in het teken van een speciale training. Dit jaar wel een hele speciale training, want de kinderen van de leden mochten mee. Samen rennen, spelletjes spelen, de berg op klimmen en nog zoveel meer! Het was een gezellige, redelijk natte, training.
Nieuwjaarsbootcamp
Op zaterdag 6 januari stond de Nieuwjaarsbootcamp op het programma. Lekker afzien en genieten tegelijk in het bos. Achteraf gezellig samen wat eten en drinken bij Bozlust. Het was zelfs zo gezellig, dat we vergeten zijn om een foto te maken.

Brabantse Wal Trailrun
Op zaterdag 3 februari stond de Brabantse Wal Trailrun op het programma. Een thuiswedstrijd voor de Mitch Bootcamp leden die meededen, want de route liep voornamelijk door het bos bij 't Appeltje en Bozlust. Een mooie uitdagende trail, maar de route was door de heren al vaak gelopen, dus ze kennen de moeilijkheden. Wel een knappe prestatie en helemaal uitgelopen! Ook hier was het weer zo gezellig, dat er geen foto is gemaakt.


Halve marathon Cadzand
Op zondag 4 februari deden een aantal Mitch Bootcamp leden mee aan de Halve marathon van Cadzand. Een uitdagend parcours over het strand, door de duinen en over smalle paardenpaden. Met windkracht 6 was de uitdaging nog groter, maar allemaal uitgelopen! 
 

Tijdens de Vastenavend/Carnavalsvakantie hebben we een aangepast rooster, zie hieronder:
 
 


Buitensporten levert in de winter meer op dan in de zomer?
     
  FEIT!
  In de winter naar buiten gaan om te sporten geeft inderdaad meer effect dan in de zomer. Je rent wat harder in de winter, om je lichaam goed warm te houden, hierdoor verbrand je dus al meer. Daarnaast komt je lichaam uit de comfortzone en dat kan je lichaam inderdaad een boost geven wat je een goed gevoel geeft en je immuunsysteem stimuleert.

Vaker ziek in de winter?
     
  FEIT! Maar ....
  Statistisch gezien klopt dit, maar het ligt wat lastiger dan we denken. We denken dat de kou ons ziek kan maken. We worde in de winter ook vaker ziek, maar dit komt niet door de kou! De bekende griepjes en verkoudheden worden echter verspreid door andere mensen. We zitten meer op elkaars lip, binnen in een warme ruimte waardoor de kans groter is de bacterie over te nemen. In de zomer leven we meer buiten, gaan de deuren en ramen open. Dit verkleint al de kans om ziek te worden. Maar feitelijk gezien is de kou NIET de boosdoener, maar de mens zelf die graag de warmte binnenhoudt in de koude maanden.

  Mensen die meer buiten zijn, hebben al minder kans om grieperig te worden.

Als je verkouden bent, moet je niet sporten?
      
  FABEL!
  Met een verkoudheid kun je gerust gaan sporten, het kan zelfs helpen om je neus en holtes op te maken door de verbeterde doorbloeding. Luister altijd wel goed naar je lichaam en doe het mogelijk ietsje rustiger aan dan normaal. Bij griep ben je sowieso te ziek om te gaan sporten. Bij griep is namelijk je immuunsysteem dan te hard aan het werk om de griep te bestrijden!

Als je een goede weerstand hebt, herstel je sneller?
      
  FEIT!
  Als je een goede weerstand hebt dan reageert je immuunsysteem snel en adequaat om virussen op te ruimen, zodat deze zich niet verder in het lichaam kunnen verspreiden.Tot de volgende training!